Wednesday, April 25, 2018

Tunteiden rationaalisuus

26.4.2018   Kukista tuli mieleeni, että tunteiden rationaalisuus on aihe, josta olen kirjoittanut paljon: Jo ennen Savonlinnaan muuttoani pääkaupunkiseudulla kirjoitin kirjani, jotka löytää blogeistani http://workandfreetime.blogspot.fi (varhaisimman blogimerkinnän kirjalinkki) ja http://paratiisiteoria.blogspot.fi (blogin alussa jossakin). Nyt Nätkillä olen kirjoittanut näitä blogeja, mm http://tunteetjatekemisentapa.blogspot.fi sekä Haaveammattiin-blogini http://nopeaoppisuus.blogspot.fi . Espoossa asuessani tein paljon vedeoita, mm tunteiden rationaalisuudesta http://www.youtube.com/playlist?list=PL5413BA37709C0F53 . Mutta kirjoitukseni siis ovat paratiisiteoria-aiheen ympäriltä, joten blogilistani on ehkä katselemisen arvoinen: klikkaa nimeäni tai kuvaani, niin pääset profiiliini. Käytännön mahdollisuuksia tunteidenmukaiseen elämään tuo kai etenkin terveet elämäntavat ja terveellä tavalla tekeminen http://opisuomalaisuus.blogspot.fi/2014/03/terveet-elamantavat.html ja http://opisuomalaisuus.blogspot.fi/2018/01/terveet-elamantavat-ja-terveella.html  mutta myös moraali http://healthilymoral.blogspot.fi ja se, ettei ole sairauksia: Tervola-nimen tuomia vaikutelmia parantamisesta, pitkä http://parantamisesta.blogspot.fi .

Jaa, tuo vaikutelma neliskanttisista seinistä liittynee blogin lukijoihin tai huhtikuuhun. Huhtikuuhun http://opisuomalaisuus.blogspot.fi/2014/02/vuodenkierto-ja-henkinen-hyvinvointi.html
"Sisustusta huhtikuussa pehmentävät etenkin viherkasvit, ja kai luonnonmateriaalit, perinnekäsityöt, esim. kori, ja kiva viltti tms pehmosita lämpöistä kivanoloista vielä tarpeellista. Soitin/musiikki myös."
Omakoti- tai rivitaloasuminen on vain yksi asumismuoto, valittavissa siis, mutta se ei yleensä ole vähävaraiselle mahdollinen suurissa kaupungeissa eikä keskustoissa. Pihallisten asuntojen koot lienevät perheellisille tarkoitettuja.
Kerrostalossa vehreys liittyy viherkasvien määrään: opettele niiden valitseminen (luullakseni paksut tummet lehdet varjoon, ohuet vaaleanvihreät puolivarjoon ja keskipaksut aurinkoon) ja hoito! Sekä siihen, näkyykö ikkunasta puita lähistöllä http://tunteetjatekemisentapa.blogspot.fi/2015/08/sisustamisesta-yms.html . Myös asuinympäristön viihtyisyys, jokin positiivinen näkökulma siihen, miten täällä asua, määrää asumismukavuutta.
Vehreyden tapaista tuo myös musiikki: soitto, laulu, radio tai cdt ja kirjaston musiikkiosasto.
Kuinka korkealle arbvostat vehreyden: haluatko muutta pienemmälle paikkakunnalle, jottei kaupunki olisi niin täyteen tungettu taloja?

No comments:

Post a Comment